IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гал Гадот влиза в ролята на Злата кралица в „Снежанка“

8 ноември 2021 12 30

Ще се прави игрална адаптация на приказката

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Изглежда, че продължаващата пандемия не може да забави Гал Гадот в професионалните ѝ ангажименти.

Актрисата, чийто филм Red Notice излезе преди няколко дни в Netflix, вече е получила следващата си роля. Според Deadline, Гадот ще играе Злата кралица в игралната версия на „Снежанка“ на Disney. Анимацията по известната приказка всъщност е първият проект, който студиото прави и е под прякото ръководство на самия Уолт Дисни. Зад филмчето застават 750 аниматори, като от почти два милиона изрисувани кадри са били използвани само двеста и петдесет хиляди.

Сега Disney иска да направи и игрална версия на известната си анимация, като събира едни от най-красивите дами в Холивуд. Рейчъл Зеглер се очаква да изиграе Снежанка, като Мар Уеб ще е режисьор, а Марк Плат – продуцент. Музиката ще бъде осигурена от дуото Бендж Пасек и Джъстин Пол, които работят по филми като „Ла Ла Ленд“, „Коледна песен“ и много други. Очаква се снимките да започнат през 2022 година.

Въпреки че кастингът за роли е бил доста продължителен процес, от Disney казват, че винаги са искали Гадот да изиграе ролята на вещицата. Актрисата също е била заинтригувана от офертата, като е искала да се присъедини към клуба на Анджелина Джоли и Кейт Бланшет, които също са играли известни злодеи във филми на Disney. Джоли беше Господарката на злото, а Бланшет беше злата мащеха на Пепеляшка.

„Не мога да кажа повече от това, че съм много щастлива и нямам търпение да обуя обувките и да сложа короната на Злата кралица“, заяви Гадот пред People. В момента се водят последни преговори между актрисата и Disney, като се смята, че вече всичко е готово и е нужен само един подпис.

„Снежанка“ е поредната игрална адаптация на класически Disney анимации. На голям екран видяхме още „Красавицата и Звяра“, „Мулан“, „Аладин“ и „Дъмбо“. В момента се работи и по „Малката русалка“, в който участват Хали Бери, Мелиса Маккартни и Awkwafina.

Историята за Снежанка на няколко пъти е присъствала в различни филми, като Mirror, Mirror с Джулия Робъртс и Лили Колинс, и „Снежанка и ловецът“ с Кристен Стюарт и Чарлийз Терон. И двата проекта излязоха през 2012 година. Сегашният филм с Гал Гадот обаче е първият, който ще преразкаже приказката „Снежанка и седемте джуджета“ 83 години след излизането ѝ.

Засега все още няма официална дата за премиера, но е ясно, че снимките започват през 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари